Čínské závitky

Výborné a snadné jídlo, které zasytí.


4.447x
75 min
4×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.

V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso orestujeme. Přidáme zeleninou směs a společně restujeme. Směs okořeníme solí, pepřem, zázvorem, skořicí a sójovou omáčkou. V případě, že je směs moc řídká, zahustíme ji solamylem. Náplň by neměla téct, jinak nepůjdou závitky plnit a na pánvi budou prskat.

Stranou si v míse s vodou připravíme podle návodu rýžový papír. Ten je k dostání v každém supermarketu (v oddělení exotických potravin, někdy také u rýže).

Až papír změkne, naplníme jej lžící směsi, svineme do závitku a přeložíme konce, aby směs nemohla vytéct. Někdy je dobré použít dva papíry na sobě, aby směs dobře držela uvnitř.

Poté smažíme čínské závitky na rozpáleném oleji. Čínské závitky nemusíme podávat s přílohou.
user-icon

autor Nunu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské závitky

Zpět na recept