Čínské čtverce

Recept na voňavé vánoční cukroví s čokoládovým krémem.


3.04x
60 min

Postup přípravy

Změklé máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mleté mandle a kakao. Těsto dost výrazně okořeníme (skořice, badyán, hřebíček), zahustíme hladkou moukou a necháme odpočinout v chladu.

Z těsta poté vyválíme plát a vykrájíme malé čtverečky. Čtverce naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a polovinu ozdobíme nudličkami loupaných mandlí, aby vypadaly jako čínské písmo.

Připravené čtverce upečeme v předehřáté troubě.

Upečené vychladlé čtverečky spojíme čokoládovým krémem nebo třeba nugetou. Na čokoládový krém utřeme máslo do pěny, přidáme žloutek a změklou čokoládu.

Čínské čtverce jsou výborné s čajem nebo kávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské čtverce

Zpět na recept