Čínská polévka s houbami

Je mnoho způsobů, jak uvařit čínskou polévku. Vyzkoušejte například pikantní zelnou polévku s vepřovým masem a houbami.


2.9174x
45 min

Postup přípravy

Houby na chvíli namočíme do vody, zelí nakrájíme na nudličky. Opláchnuté maso nakrájíme také na slabé nudličky.

Rozpálíme si hrnec s olejem a maso osmahneme je dočervena. Maso posypeme chilli kořením a zalijeme vývarem. Může to být i vývar z jedné kostky masového bujonu. Přidáme máčené houby, zelí a povaříme 20 minut.

Přilijeme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, ocet a cukr. V trošce studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho do polévky. Za stálého míchání ještě krátce povaříme, polévka zhoustne.

Těsně před koncem vaření nasypeme do čínské polévky s houbami drobně nakrájenou zelenou cibulovou nať.

Pokud se vám bude zdát čínská polévka s houbami málo ostrá, stačí přidat více chilli koření a sójové omáčky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínská polévka s houbami

Zpět na recept