Pikantní čínská polévka

Pokud vaříte rádi netradičně, vyzkoušejte tuto pikantní polévku. Nehodí se ale do dětského jídelníčku.


3.0163x
45 min
1×

Postup přípravy

Houby namočíme do malého množství vody. Omyté zelí jemně nakrouháme. Vepřové maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Cibulku i s natí rozkrájíme nadrobno. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody.

Maso osmahneme na oleji dočervena. Přisypeme pálivou papriku. Zalijeme masovým vývarem, nebo vývarem z polévkové kostky. Přidáme nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut.

Pak přilijeme sójovou omáčku, víno. Přidáme špetku glutasolu (nebo vegety), případně dochutíme solí. Těsně před koncem varu přisypeme drobně nakrájenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl.

Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme nalévat.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní čínská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.