Ostrá čínská polévka

Čínská polévka je určena pro milovníky ostrých chutí. Není vhodná pro děti.


3.2235x
45 min
6×

Postup přípravy

Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pravý masový vývar můžeme nahradit i 2 kostkami masového bujónu, rozpuštěného ve 2 litrech vody. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky nebo půlměsíčky. Ze zelí použijeme košťálovou část, tu opláchneme a nakrouháme. Omyté papriky nakrájíme na malé kousky. Mrkev, zelí, papriky a kukuřici přidáme do masového vývaru s uvařeným měkkým masem a jen krátce spaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Přilijeme sójovou omáčku, ocet . V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce solamylu, přilijeme do vývaru a krátce povaříme. Polévku tak zahustíme. Stačí jen podle chuti okořenit chilli a ostrá čínská polévka je hotová. Chilli sypeme opravdu s mírou, koření je velmi ostré.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ostrá čínská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena