Ostrá čínská polévka

Čínská polévka je určena pro milovníky ostrých chutí. Není vhodná pro děti.


3.2235x
45 min
6×

Postup přípravy

Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pravý masový vývar můžeme nahradit i 2 kostkami masového bujónu, rozpuštěného ve 2 litrech vody.

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky nebo půlměsíčky. Ze zelí použijeme košťálovou část, tu opláchneme a nakrouháme. Omyté papriky nakrájíme na malé kousky.

Mrkev, zelí, papriky a kukuřici přidáme do masového vývaru s uvařeným měkkým masem a jen krátce spaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Přilijeme sójovou omáčku, ocet .

V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce solamylu, přilijeme do vývaru a krátce povaříme. Polévku tak zahustíme. Stačí jen podle chuti okořenit chilli a ostrá čínská polévka je hotová. Chilli sypeme opravdu s mírou, koření je velmi ostré.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrá čínská polévka

Zpět na recept