Čínská marináda

Na přípravu náročnější marináda.


4.511x
10 min

Ingredience

1 kscibule
1 kszázvor
1 kschilli paprička
2-3 kslimetka
4 lžíceslunečnicový olej
170 mlrybí omáčka
5 lžicrýžový ocet
3-4 lžícetřtinový cukr
2 lžíceořechový olej
3 lžícesekaný tymián
2 lžícesekaný kerblík

Postup přípravy

Z limetek vymačkáme šťávu. Cibuli a papričku očistíme a nasekáme najemno. Asi dvoucentimetrový kousek zázvorového oddenku očistíme a taktéž nasekáme najemno. V misce smícháme ocet, oleje, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme zázvor, cibuli, papričku a bylinky. Čínskou marinádu důkladně promícháme a máme hotovo. Marinádu nesolíme. Do čínské marinády nakládáme kuřecí či krůtí maso nebo jakoukoliv jinou drůbež. Vhodná je i pro vepřové.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínská marináda

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena