Čínská kukuřičná poléka

Polévka je připravena během několika minut. Dětem moc chutná a lze ji zařadit do jídelníčku při detoxikaci.


4.725x
30 min

Ingredience

2 lžičkyvývar
4 šálkyvoda
1 hrstmangold
4 šálkykukuřice
0.3 šálkujarní cibulka
0.5 lžičkysezamový olej
1 lžičkatmavá sójová omáčka
0.3 lžičkyčínská směs pěti koření
1 lžičkasvětlá sójová omáčka
1 lžícesvětlicový olej
2 lžičkypřírodní zeleninová kořenná směs
0.5 lžičkymirin
0.2 lžičkymletý zázevor

podle potřeby

2 lžícevoda
1 lžičkakukuřičný škrob

Postup přípravy

Zapékací mísu na chvíli vyhřejeme při vysoké teplotě. Přidáme světlicový olej se zelenou cibulkou, potom koření, zeleninový vývar a vodu. Přiklopíme a přivedeme v troubě k varu.

Potom přidáme kukuřici, sezamový olej, sójové omáčky a mirin. Nakonec přidáme čínskou směs koření a mletý zázvor. Jakmile základ polévky vře, přidáme do mísy i mangold a vaříme při mírné teplotě doměkka. Pokud chceme polévku zahustit, přimícháme kukuřičný škrob s vodou jako jíšku. Kukuřičnou polévku necháme zhoustnout.

Čínskou kukuřičnou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo bez. Kukuřičnou polévku můžeme připravit i normálně na sporáku.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínská kukuřičná poléka

Zpět na recept