Čína strejdy Pepana

Recept na játra s rýží nebo pečivem.


4.18x
60 min
2×

Ingredience

4-5 lžicolej
2 kscibule
1 kspórek
mletý pepř
500 gvepřová játra
1 hrstsušené houby

marináda

2 lžičkycukr
2 stroužkyčesnek
2 lžičkysolamyl
0.5 lžičkyglutasol
1.5 lžícemaggi
1.5 dlbílé víno
0.3 lžičkymletý zázvor

na ozdobu

pažitka

Postup přípravy

Menší pórek i se zelenou natí a menší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje oboje podusíme, až zesklovatí. Játra si nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby namočíme v trošce vody. Uvaříme je a vybereme na talířek. Ve víně si rozmícháme lžíci maggi, cukr, glutasol, mletý zázvor, rozetřený česnek a solamyl. Na pánvi rozpálíme olej a plátky jater opražíme. Během pražení je otáčíme a posypeme mletým pepřem. Na upražená játra přidáme osmahnutou cibuli s pórkem, uvařené houby a všechno zalijeme vínovou směsí. Promícháme a krátkým povařením šťávu zahustíme. Čínu strejdy Pepana podáváme s rýží nebo s rohlíkem a posypané pažitkou. Čína je dobrá i z kuřecích jater.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čína strejdy Pepana

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena