Menší pórek i se zelenou natí a menší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje oboje podusíme, až zesklovatí. Játra si nakrájíme na tenké plátky.
Sušené houby namočíme v trošce vody. Uvaříme je a vybereme na talířek. Ve víně si rozmícháme lžíci maggi, cukr, glutasol, mletý zázvor, rozetřený česnek a solamyl.
Na pánvi rozpálíme olej a plátky jater opražíme. Během pražení je otáčíme a posypeme mletým pepřem. Na upražená játra přidáme osmahnutou cibuli s pórkem, uvařené houby a všechno zalijeme vínovou směsí. Promícháme a krátkým povařením šťávu zahustíme.
Čínu strejdy Pepana podáváme s rýží nebo s rohlíkem a posypané pažitkou. Čína je dobrá i z kuřecích jater.