Cikánská omáčka

Teplá omáčka, která se hodí i k fritovaným pokrmům.


3.0481x
45 min
1×

Postup přípravy

Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky.

V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby.

Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata.

Dochutíme solí a mletým pepřem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.