Cibulový Quiche

Recept na slaný koláč přímo z Francie.


4.480x
60 min
14×

Ingredience

provensálské bylinky

náplň

150 gslanina
2 ksžloutek
150 ggouda
bílé víno
olivový olej
6 ksvelká cibule
mletý černý pepř
250 gkrémová smetana

podle chuti

sůl

těsto

1 špetkasůl
125 gmáslo
300 ghladká mouka
100 mlvlažná voda

podle potřeby

olivový olej na vymazání

Postup přípravy

Z ingrediencí na těsto připravíme těsto, necháme ho odpočinout v chladu, nejlépe do dalšího dne, ale alespoň hodinu.

Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji. Během smažení přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a podlijeme vínem. Dusíme do odpaření vína. Odstavíme a necháme prochladnout. Cibuli a slaninu přendáme do mísy bez přebytečného tuku. Osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami. Dáme předehřát troubu na 180 °C.

Těsto vyválíme na tloušťku asi 4mm. Olivovým olejem vymazanou koláčovou formu vyložíme těstem na dně i po stranách. Těsto na dně propícháme vidličkou.

Do cibulové směsi zatím nahrubo nastrouháme sýr, přidáme smetanu a oba žloutky. Nalijeme náplň do formy a strčíme do vyhřáté trouby. Cibulový Quiche pečeme 35 minut.

Upečený cibulový Quiche necháme mírně zchladnout. Lze ho jíst studený i zatepla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový Quiche

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská