Chutná marináda na vepřové maso

Můj vlastní recept na marinádu na vepřové maso, která všem moc chutná.


4.210x
10 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžícemed
1 lžičkagrilovací koření
300 mlolivový olej

podle chuti

sůl
mletá pálivá paprika

podle potřeby

vepřové maso

Postup přípravy

Začneme tekutými ingrediencemi. Do misky nalijeme 300 ml oleje a poté přidáme koření podle vlastního výběru, doporučuji grilovací koření, mletou pálivou papriku a sůl.

Česnek oloupeme a rozdrtíme, poté ho přidáme do kořeněného oleje a společně dobře rozmícháme. Na závěr přidáme med.

Do marinády vložíme vepřové maso a necháme marinovat 1 - 24 hodin. Čím déle maso marinujeme, tím bude chutnější. Ochucené maso připravujeme podle konkrétního receptu - na pánvi, na grilu, v troubě apod.

Tip: Pokud chceme docílit opravdu měkkého masa, přilijeme do marinády na vepřové maso 50 ml kvalitního colového nápoje.
user-icon

autor mirjir7


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná marináda na vepřové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.