Tento recept na bílou zelňačku je určen do velkého hrnce. Ten se vám bude hodit i proto, že je opravdu výborná a bude ji potřeba hodně. My ji děláme každé Vánoce.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Uzenina
Mletý černý pepř
Ostatní
Brambory4 ks
Cibule1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Zakysaná smetana1 kelímek
Sladká smetana250 ml
Kysané zelí400 g
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo kolečka. K zelí přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme sůl s kmínem a povaříme doměkka.
Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory a zvlášť na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou uzeninu.
Do sladké smetany vkvedláme hladkou mouku a vlijeme ji k zelí. Zelňačku důkladně rozmícháme a povaříme.
Úplně nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě krátce přejít varem.
Chutnou bílou zelňačku ihned podáváme na stůl k jídlu.