Chřestové rizoto

Rýže, smetana a chřest - rizoto nejen pro vegetariány.


4.07x
45 min

Ingredience

50 mlvývar
30 gmáslo
600 gzelený chřest

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

příloha

60 gmáslo
200 mlmléko
100 mlsmetana
300 grýže
1 ksčervená paprika
2 ksčervená cibule
1 ksoranžová paprika
800 mlhorký vývar

na ozdobu

1 svazečekkadeřavá petrželka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme rýži a orestujeme ji. Vmícháme papriku, osolíme a zalijeme mlékem. Až je mléko nasáklé, přidáme po troškách vývar a potom vždy, když se znovu vsákne. Stále promícháváme. Když je rýže téměř měkká, přidáme smetanu a pod pokličkou necháme dojít. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme. Výhonky chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. V pánvi rozehřejeme máslo a výhonky opečeme. Podle chuti je osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme. Krémovou rýži a dušený chřest podáváme zdobený čerstvou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena