Vaření.czReceptyChřestové rizoto naší Jany

Chřestové rizoto naší Jany

Sezonní recept na výborné rizoto.


4.610x
45 min
2×

Ingredience

6 dkgmáslo
1 kscibule
1 kscitron
5 dkgparmazán
100 mlbílé víno
3 lžíceolivový olej
1 lzeleninový vývar
30 dkgrýže na rizoto
50 dkgzelený chřest

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme krátce v osolené a citronem okyselené vodě. Povařený chřest scedíme, prolijeme studenou vodou a nakrájíme na špalíčky 2 - 3 cm dlouhé. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na olivovém oleji, přisypeme rýži na rizoto. Rýži orestujeme, přilijeme víno, když se odpaří, tak za stálého míchání přiléváme po naběračkách horký vývar. Takto postupujeme vždy, když se předchozí naběračka vývaru odpaří. Budeme potřebovat asi 1 l vývaru. Pokračujeme, dokud není rýže měkká, pak vmícháme máslo, parmazán a chřest. Na závěr chřestové rizoto dochutíme solí a pepřem. Chřestové rizoto naší Jany rozdělíme na porce a podáváme jako lehký hlavní chod.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestové rizoto naší Jany

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena