Pravé rizoto bez smetany se zeleným chřestem. Recept je vcelku snadný a velmi chutný.
1 l | vývar |
100 g | máslo |
1 ks | cibule |
50 g | parmazán |
400 ml | bílé víno |
1 svazek | zelený chřest |
300 g | rýže kulatozrnná |
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme kulatou rýži a osmahneme. K rýži přilijeme víno a polovinu vývaru. Necháme povařit 10 minut. K rýži vložíme nakrájený čerstvý zelený chřest, přilijeme zbytek vývaru a necháme povařit dalších 7 minut. Chřest musí být uvnitř křupavý a rýže uvařená. Na závěr přisypeme parmazán a zamícháme. Chřestové rizoto na víně rozdělíme na talíře a horké podáváme.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Sezóna chřestu je v plném proudu
V květnu se už jaro rozjelo naplno a v obchodech a na trzích se od farmářů objevují nové potraviny, na které jsme si museli přes zimu počkat, pokud jsme je chtěli opravdu sezónní. Dnes se podíváme na chřest.
autor Efik
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena