Chřestová zmrzlina

Kdo miluje chřest, určitě si pochutná na této specialitě. Recept neobvyklé chuti a vůně.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Chřest očistíme a nakrájíme na kousky, použijeme jen měkké části. Z chřestu umixujeme pyré, dáme ho do hrnce s mlékem, cukrem a škrobovým sirupem nebo medem a přivedeme k varu.

V malé misce prošleháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka, až se vytvoří hladká směs, kterou zavaříme do horkého mléka s ostatními ingrediencemi.

Ve střední misce rozšleháme zakysanou smetanu a sůl do hladké konzistence. Pak obě směsi spojíme a vychladíme v míse naplněné ledem. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do formy a chřestovou zmrzlinu necháme zmrazit.

Chřestová zmrzlina je opravdu netradiční chuti, ale moc dobrá! Vyzkoušejte!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestová zmrzlina

Zpět na recept