Chřestová zmrzlina

Kdo miluje chřest, určitě si pochutná na této specialitě. Recept neobvyklé chuti a vůně.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Chřest očistíme a nakrájíme na kousky, použijeme jen měkké části. Z chřestu umixujeme pyré, dáme ho do hrnce s mlékem, cukrem a škrobovým sirupem nebo medem a přivedeme k varu.

V malé misce prošleháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka, až se vytvoří hladká směs, kterou zavaříme do horkého mléka s ostatními ingrediencemi.

Ve střední misce rozšleháme zakysanou smetanu a sůl do hladké konzistence. Pak obě směsi spojíme a vychladíme v míse naplněné ledem. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do formy a chřestovou zmrzlinu necháme zmrazit.

Chřestová zmrzlina je opravdu netradiční chuti, ale moc dobrá! Vyzkoušejte!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestová zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Zmrzliny