Chorvatský chlebíček

Kynutý chléb se zapečenými vejci, uzeným masem a okurkami. Recept na jedinečnou chuťovku, která se výborně hodí na výlet nebo piknik v přírodě.


4.7216x
160 min

Ingredience

těsto

50 mlolej
1 lžičkasůl
1 ksvejce
50 gsádlo
0.5 kostkydroždí
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
125 mlvlažné mléko

náplň

2 ksvejce
1-2 kskyselá okurka
200 guzené maso

Postup přípravy

Uzené maso předem uvaříme nebo použijeme zauzenou šunku. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Uzené maso necháme vychladnout a společně s vejci a okurkou nakrájíme na drobné kostičky. Z mouky, sádla, oleje, vejce, droždí, soli a vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto, které má konzistenci jako na buchty. Těsto přikryjeme a necháme kynout 1 - 2 hodiny. Do těsta potom zapracujeme nakrájené uzené maso, vařená vejce a kyselou okurku. Těsto dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a necháme 45 - 60 minut kynout. Chléb upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Chorvatský chlebíček se podává nejlépe teplý, ale dobrý je i za studena.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chorvatský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Chorvatská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena