Chorvatská roláda

Ořechová roláda bez mouky s jogurtovou náplní a ovocem.


3.0112x
30 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

Vejce a vanilkové cukry šleháme 5 - 8 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme mleté ořechy.

Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 10 minut. Po upečení ještě teplý korpus srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odrolujeme a sundáme pečící papír.

Pak ušleháme šlehačku, do které vmícháme hustý bílý jogurt . Krémem potřeme korpus a poklademe vše čerstvým ovocem. Používám čerstvé půlené hrozno bez pecek. Pak chorvatskou roládu zpátky srolujeme, potřeme zbytkem krému, můžeme i ozdobit ořechy či ovocem a necháme vychladit.

Chorvatskou roládu před podáváním nakrájíme na porce a můžeme podávat.
user-icon

autor zdela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chorvatská roláda

Zpět na recept