Chlupaté knedlíky

Klasika, která nezabere spoustu času, ale přesto si výborně pochutnáte.


3.4818x
30 min
15×

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.

Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.

Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.

Houskový knedlík krok za krokem

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté knedlíky

Zpět na recept