1 ks | vejce | |
800 g | brambory | |
250 g | polohrubá mouka |
1. Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto.
2. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.
3. Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, ale také jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí.
!TIP k přípravě chlupatých knedlíků
Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.
S hrubou moukou nebo dokonce s dětskou krupičkou budou chlupaté knedlíky o dost víc nadýchané.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena