Chlupaté knedlíky se zelím

Recept na bramborové knedlíky se zelím a uzeným masem. Typický český recept vhodný k nedělnímu obědu.


4.6105x
60 min
15×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru).

Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.

K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce.

Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme.

user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté knedlíky se zelím

Zpět na recept