Chlazená okurková polévka s koprem

Novozélandská studená pochoutka, která má slavnostní oblek díky uzenému lososu a voňavému kopru.


2.9937x
45 min

Postup přípravy

Brambory i okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, brambory na kostky. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit cibuli, přidáme okurky, brambory a vše promícháme. Přilijeme vývar, přidáme dvě snítky kopru, osolíme a dusíme až do změknutí brambor. Polévku sundáme z ohně a necháme zchladnout. Potom ji rozmixujeme a přelijeme do polévkové mísy. Přimícháme polovinu kysané smetany, nasekaný kopr a osolíme. Dáme do lednice a necháme pořádně vychladit. Polévku rozdělíme do misek, do každé dáme porci smetany, na nudličky uzeného lososa a navrch zdobíme koprem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlazená okurková polévka s koprem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Zélandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.