Charllota s borůvkami

Lahodný borůvkový moučník vhodný k odpolední svačině. Výborný letní recept.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Pokud použijme mražené borůvky, necháme je rozmrazit přes noc v sítu v lednici. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Potom opatrně po lžících přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vodou.

Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rozetřeme ve stejně silné vrstvě a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 5 minut. Upečený plát vyklopíme na utěrku, pečící papír pokapeme vodou a sloupneme. Necháme vychladnout. Plát potřeme džemem a pomocí utěrky srolujeme.

Roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky. Mísu o průměru 28 cm vyložíme folií a obložíme plátky rolády. Folii přilepíme izolepou, aby neklouzala (nemusí být).

Smícháme cukr se sektem (nemusí být) a přidáme želatinu připravenou podle návodu na balení. Do ušlehané smetany vmícháme borůvky, želatinu a krém. Navrch položíme hotový korpus (koupený nebo doma upečený) a zatížíme.

Charllotu s borůvkami necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. 30 minut před podáváním ji překlopíme na rovný tác, mísu opatrně sejmeme a můžeme podávat na stůl jako neodolatelný dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Charllota s borůvkami

Zpět na recept