Šarlota s pudinkem

Vynikající, nenáročný recept z piškotové rolády a pudinku.


5.06x
45 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
14 dkgcukr moučka
9 dkghladká mouka

náplň

1 lmléko
1 sklenkarybízový džem
4 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

6 plátkůželatina
250 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky a moučkový cukr ušleháme do pěny, vmícháme tuhý sníh z 5 bílků a pak i hladkou mouku. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem, rozetřeme a pečeme na 180 °C dorůžova. Z upečené rolády stáhneme papír a roládu na něj přeneseme z druhé strany tak, abychom navrchu měli sloupnutou stranu. Tuto stranu pak namažeme džemem. Roládu svineme delší stranou, aby byla delší. Necháme chviličku vychladnout a pak ji nakrájíme na plátky. Mísu vyložíme potravinářskou folií, aby nám pak šarlota šla dobře vyklopit. Pak vyskládáme mísu plátky rolády, hezky těsně vedle sebe, až po okraj. Necháme si asi 6 plátků na dno šarloty. Z mléka, vanilkového pudinku, vanilkového cukru a cukru moučkového uvaříme pudink. Vmícháme želatinu, kterou jsme připravili podle návodu na balíčku. Vlažný pudink nalijeme do vyložené mísy. Na vrch pudinku - dno šarloty vyskládáme zbývající plátky rolády. Šarlotu s pudinkem dáme vychladit do ledničky asi do druhého dne. Pak ji opatrně vyklopíme z mísy. Ztuhlou šarlotu s pudinkem zdobíme šlehačkou nebo krémem podle chuti či fantazie.
user-icon

autor Katryn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šarlota s pudinkem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena