Chalupářský špek

Znáte ke slivovičce něco lepšího?


3.358x
30 min

Postup přípravy

Obyčejnou vyšší slaninu rozdělíme na 4 stejné díly, položíme na větší dvojitý plát alobalu a dáme na čtvrt hodiny opotit do mírně vyhřáté trouby. To proto, aby se špek tzv. otevřel a lépe přijímal vůně koření.

Mezitím si rozmačkáme česnek na kašičku.

Do ještě horkého špeku vetřeme česnekovou kašičku a obalíme důkladně ze všech stran v grilovacím koření. Špek zabalíme do dvojitého alobalu, dobře utěsníme a necháme ve vypnuté, ale ještě teplé troubě (asi 150 °C) 10 - 15 minut dojít. Po vychladnutí dáme do spíže nebo do ledničky a vydržíme alespoň přes noc.

Chalupářský špek krájíme najemno a podáváme s teplým chlebem a okurkou na prkénku.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářský špek

Zpět na recept