Chalupářská povidla

Povidla se nemíchají, ale dělají na kamnech na dřevo. Vařím je spoustu let a všichni, kteří ochutnali, chválí.


3.68x
0

Postup přípravy

Naloupeme 10kg modrých švestek a promícháme s cukrem. Dáme do velkého kastrolu se širokým dnem, přikryjeme a necháme proležet do druhého dne. Ráno sundáme pokličku a na mírném ohni necháme 6 - 8 hodin odpařovat. Přikládáme po polínku jen tak, aby se povidla lehce vařila. Po celou dobu do švestek nezasahujeme. Čím chceme povidla hustší, tím déle necháme odpařovat. Opravdu se nepřipálí ani trošičku, jen mírně topíme a na švestky nesaháme. Na závěr povidla rozmixujeme ponorným mixérem a ještě horká dáme do sklenic. Na povrch nalijeme lžičku rumu, ihned uzavřeme a už jen chalupářská povidla necháme pomalu vychladnout.
user-icon

autor sikilen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chalupářská povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena