Chalupářská klobása

Chutný recept na klobásy ze zabíjačky.


4.713x
45 min

Ingredience

16 gsůl
1 dlvoda
4 gdrcený kmín
2 gmletá sladká paprika
10 grozetřený česnek
200 gsolené odležené zadní hovězí maso
500 gčerstvá vepřová krkovička
300 gčerstvý vepřový výřez
1 gmleté vepřové koření

podle potřeby

vepřová střeva

Postup přípravy

Čerstvou krkovičku a vepřový výřez bez kůže nakrájíme na kostky s hranou asi 1,5 cm, pokrájené maso vložíme do nádoby, přidáme sůl, prolisovaný česnek a polovinu koření. Důkladně promícháme a dáme do chladničky na den odležet. V den výroby klobás pomeleme hovězí maso najemno, samostatně pomeleme část vepřového výřezu. Semleté hovězí maso smícháme s vodou, se zbytkem koření i vepřovým výřezem a zpracujeme dohromady. Do kaše potom přidáme odleželé kostky krkovičky a výřezu, všechno řádně promícháme. Chalupářskou klobásu plníme do vepřových střev, klobásy přetočíme a zajistíme špejlemi na kusy s hmotností asi 300 g. Klobásy dáme do vyhřáté udírny a udíme asi hodinu při 60 °C do zlatohněda. Potom klobásy vybereme z udírny a ještě dovaříme při teplotě 72 °C asi 30 minut, případně doudíme při 90 °C do zlatohněda.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chalupářská klobása

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena