Česnekový kapr v aspiku

Kousky kapra s chutí česneku, připravujeme v aspiku a podáváme s omáčkami a pečivem jako chuťovku k bílému vínu.


4.416x
35 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Menší porce očištěného kapra potřeme olejem a směsí česneku se solí. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 hodiny rozležet v chladu.

Nálev: Do rybího vývaru vložíme všechno koření, vinný ocet, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom var zmírníme a vložíme do něho porce kapra. Jakmile je ryba měkká, vyjmeme ji a odložíme stranou. Nálev přecedíme a necháme zcela vychladnout.

Želatinu připravíme podle návodu na obalu z připraveného nálevu.

Porce vychladlého kapra rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.

Kapra v aspiku podáváme s česnekovými dipy a bagetou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový kapr v aspiku

Zpět na recept