Česnekový kapr v aspiku

Kousky kapra s chutí česneku, připravujeme v aspiku a podáváme s omáčkami a pečivem jako chuťovku k bílému vínu.


4.416x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 porcekapr
6 plátkůželatina

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

nálev

2 ksbobkový list
2 kuličkynové koření
1 lžícevinný ocet
650 mlrybí vývar
10 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Menší porce očištěného kapra potřeme olejem a směsí česneku se solí. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 hodiny rozležet v chladu. Nálev: Do rybího vývaru vložíme všechno koření, vinný ocet, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom var zmírníme a vložíme do něho porce kapra. Jakmile je ryba měkká, vyjmeme ji a odložíme stranou. Nálev přecedíme a necháme zcela vychladnout. Želatinu připravíme podle návodu na obalu z připraveného nálevu. Porce vychladlého kapra rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout. Kapra v aspiku podáváme s česnekovými dipy a bagetou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový kapr v aspiku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena