Česneková roláda

Rolády jsem plnila navíc ještě sýrem, s kořením jsem také trošku experimentovala.


4.29x
90 min
1×

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, olej, mléko, kvásek (z 1 dl mléka, cukru a kvasnic) a sůl. Těsto vypracujeme a necháme přibližně 1 hodinu kynout.

Na nádivku smícháme v misce tuk se žloutky, lisovaným česnekem a solí.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Rozválíme je, potřeme nádivkou a posypeme vegetou. Zavineme, opět potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Česnekové rolády vložíme na vymazaný a pomoučněný plech, nakrájíme na trojúhelníky (trojúhelníky od sebe neoddělujeme), necháme vykynout asi 10 minut. Česnekové rolády dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 °C dozlatova.

Česnekovou roládu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.
user-icon

autor emilli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česneková roláda

Zpět na recept