České natahovačky

Recept na české vdolky.


5.03x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si mouku do mísy, uděláme důlek a do něj dáme 2 lžíce cukru, droždí, sůl, zalijeme mlékem a kvásek necháme nakynout. Přidáme 2 vejce, půl až deci oleje, rum a necháme opět kynout.

Z nakynutého těsta uděláme bochánky, které necháme opět chvíli kynout. Bochánky hodně natáhneme do délky a smažíme nejprve horní stranou, která není pomoučněná. Potom obrátíme a dosmažíme.

Hotové vdolky ala české natahovačky pomažeme tzv. zahourem (rozvařené borůvky s cukrem a moukou nebo pudinkem na zahuštění), můžeme je připravit i naslano, kdy je pomažeme kečupem, prolisovaným česnekem a nastrouhaným sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept České natahovačky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká