Recept na cca 20 koláčů
2 lžíce | cukr |
2 lžíce | olej |
2 | vejce |
špetka soli | |
500 g | polohrubá mouka |
260-270 ml | vlažné mléko |
50 g | rozpuštěné máslo |
1 | balení instatn. droždí Dr. Oetker |
1 | vanilkový cukr |
2. Připravíme si tvarohovou náplň. Všechny suroviny, tj. 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 50 g rozpuštěného másla, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 kávové lžičky Gustinu Dr.Oetker a 2 vejce dáme do mísy a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka nebo rumu.
3. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Lžící dáváme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.
4. Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky trochou povidel (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s rumem). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C po dobu asi 15-20 minut.
Recept od Dr.Oetker www.oetker.cz.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena