2 lžíce | cukr | |
2 lžíce | olej | |
2 | vejce | |
špetka soli | ||
500 g | polohrubá mouka | |
260-270 ml | vlažné mléko | |
50 g | rozpuštěné máslo | |
1 | balení instatn. droždí Dr. Oetker | |
1 | vanilkový cukr |
2. Připravíme si tvarohovou náplň. Všechny suroviny, tj. 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 50 g rozpuštěného másla, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 kávové lžičky Gustinu Dr.Oetker a 2 vejce dáme do mísy a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka nebo rumu.
3. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Lžící dáváme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.
4. Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky trochou povidel (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s rumem). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C po dobu asi 15-20 minut.
Recept od Dr.Oetker www.oetker.cz.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena