České koláče

Recept na cca 20 koláčů


2.9499x
150 min

Postup přípravy

1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce,
mléko, máslo, olej a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Poté těsto znovu propracujeme, poprášíme a zakryté necháme 1 –1,5 hodiny vykynout.



2. Připravíme si tvarohovou náplň. Všechny suroviny, tj. 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 50 g rozpuštěného másla, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 kávové lžičky Gustinu Dr.Oetker a 2 vejce dáme do mísy a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka nebo rumu.



3. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Lžící dáváme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.



4. Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky trochou povidel (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s rumem). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C po dobu asi 15-20 minut.



Recept od Dr.Oetker
www.oetker.cz.









Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept České koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.