České donuts

Recept na známé americké koblihy po česku.


4.019x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
4 lžícemáslo
2 lžícerum
3 ksžloutek
20 gdroždí
4 lžícecukr krupice
0-1 kghrubá mouka
0.3 lvlažné mléko

na ozdobu

cukr moučka
šlehačka ve spreji
čokoládová poleva v sáčku
povidla nebo marmeláda

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Z mléka, cukru, droždí a trochu mouky necháme vzejít kvásek na teplém místě (asi 10 minut). Potom přidáme zbytek mouky, žloutky, sůl. Podle chuti přidáme rum, který můžeme i úplně vynechat. Vypracujeme těsto v misce do tvaru koule, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě (asi 45 - 60 minut). Po vykynutí těsto vyválíme na pomoučněném vále a skleničkou či tvořítkem vykrajujeme kolečka. Kolečka ještě necháme 5 minut nakynout. Po vykynutí uděláme do středu koleček prstem nebo ručkou od vařečky díru (nebojte se udělat větší). České donuts smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, pak necháme okapat na ubrousku od oleje. Donuts můžeme zdobit podle chuti - pocukrovat, polít polevou, povidla s kopečkem šlehačky. Možnosti jsou různé a jen na naší fantazii.
user-icon

autor stalma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept České donuts

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena