Nejen maso lze připravit na smetaně. Toto je varianta pro ty, kteří maso nejedí.
Hodnocení
3.8
/ 5 (21x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
4 ks
ředkvičky
100 ml
kysaná smetana
2 lžíce
rostlinný olej
600 g
červená řepa
podle chuti
0.5 ks
citron
bylinková sůl
Postup přípravy
Červenou řepu omyjeme a v jemně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z citronu si vymačkáme šťávu.
Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme hranolky řepy, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a dusíme doměkka.
Ředkvičky očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a smícháme se smetanou. Vše nalijeme na řepu, dobře prohřejeme.
Červenou řepu na smetaně ihned podáváme.