Feferonku a česnek nakrájíme na jemno.
Do 2 l vody dáme povařit 2 masoxy (lépe samozřejmě silný vývar), pepř, majoránku, feferonku a lžíci vepřového nebo kachního sádla. Stačí povařit pár minut, pak přidáme vejce a zároveň ho rozšleháme, aby udělalo jemnou zavářku. Nakonec přidáme podle chuti česnek a hned naléváme na talíř.
Čertovská česnečka je výborná s opečeným chlebem nebo krutony.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

Autor:Sopťa


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena