Čerstvé pečené sardinky s citronem, česnekem a rozmarýnem

Lahodné sardinky do salátu, s bramborem nebo s pečivem, nebo třeba jen tak k vínu.


0.00x

Postup přípravy

Čerstvé sardinky omyjeme, očistíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, potřeme rozetřeným česnekem a poklademe snítkami čerstvého rozmarýnu. Takto marinované necháme asi hodinu odpočívat, poté opečeme na grilu nebo v troubě do křupava. Podáváme dle chuti - se salátem, pečivem či jinou přílohou, hodí se jako jednoduchá chuťovka k vínu či lehká letní večeře.


Proč jíst ryby


Jídelníček je spíše bohatý na maso vepřové, maso hovězí, možná i drůbeží. Rybí maso v něm často chybí, což je obrovská škoda. Tělo ochuzujeme o spoustu výživných látek.


Proč


Grilujeme maso: Hovězí, vepřové i drůbež potřebuje na grilu jinou péči


Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit.


Grilujeme

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvé pečené sardinky s citronem, česnekem a rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.