Lahodné sardinky do salátu, s bramborem nebo s pečivem, nebo třeba jen tak k vínu.
směs | |
---|---|
500 g | čerstvé sardinky |
1 lžíce | citronová šťáva |
2 lžíce | panenský olivový olej |
3 stroužky | česnek |
2 snítky | nasekaný čerstvý rozmarýn |
Čerstvé sardinky omyjeme, očistíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, potřeme rozetřeným česnekem a poklademe snítkami čerstvého rozmarýnu. Takto marinované necháme asi hodinu odpočívat, poté opečeme na grilu nebo v troubě do křupava. Podáváme dle chuti - se salátem, pečivem či jinou přílohou, hodí se jako jednoduchá chuťovka k vínu či lehká letní večeře.
Jídelníček je spíše bohatý na maso vepřové, maso hovězí, možná i drůbeží. Rybí maso v něm často chybí, což je obrovská škoda. Tělo ochuzujeme o spoustu výživných látek.
Grilujeme maso: Hovězí, vepřové i drůbež potřebuje na grilu jinou péči
Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena