Rizoto obarvené barvivem ze sépie.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
350 g | rýže |
parmazán | |
pepř | |
1 dl | bílé víno |
1 dl | olivový olej |
- | petrželová nať |
500 g | sépie |
Připravíme si sépie, které jsme zakoupili vcelku na tržišti u moře, nebo v hypermarketu zamražené. Ze sépií stáhneme kůžičku, odstraníme hlavu, vnitřnosti a sépiovou kost. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem. Očištěná chapadla a tělíčko pak omyjeme a nakrájíme na kousky.
Připravenou zeleninu nasekáme najemno. Na pánvi začneme restovat cibulku a mezitím spaříme a propláchneme rýži. Do zpěněné cibulky vmícháme nakrájené sépie a jemně osmahneme. Poté vmícháme nasekaný česnek a rýži. Přelijeme barvivem z váčku a vínem. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Nakonec vše posypeme sekanou petrželkou a parmazánem. Podáváme se salátem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.