Černá omáčka

Černou omáčku vařívaly již naše babičky, nejvíce o svátcích, jedla se například s vánočkou, nebo velikonočním mazancem.


3.0145x
25 min

Postup přípravy

Ořechy posekáme nahrubo. Sušené ovoce - hrušky, jablka, švestky - pokud jsou kupované přelijeme vroucí vodou. Ořechy, ovoce a kandovanou kůru dáme do hrnce. Vlijeme trochu vody, osolíme ji a společně povaříme.

Zvlášť si z másla a mouky připravíme tmavší jíšku. Do jíšky vlijeme povařenou směs. Povidla zředíme troškou vody a vmícháme do omáčky. Krátce povaříme a odstavíme. Nakonec do omáčky vmícháme rum.

Černou omáčku podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černá omáčka

Zpět na recept