Černá omáčka

Černou omáčku vařívaly již naše babičky, nejvíce o svátcích, jedla se například s vánočkou, nebo velikonočním mazancem.


3.0145x
25 min

Postup přípravy

Ořechy posekáme nahrubo. Sušené ovoce - hrušky, jablka, švestky - pokud jsou kupované přelijeme vroucí vodou. Ořechy, ovoce a kandovanou kůru dáme do hrnce. Vlijeme trochu vody, osolíme ji a společně povaříme. Zvlášť si z másla a mouky připravíme tmavší jíšku. Do jíšky vlijeme povařenou směs. Povidla zředíme troškou vody a vmícháme do omáčky. Krátce povaříme a odstavíme. Nakonec do omáčky vmícháme rum. Černou omáčku podáváme podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Černá omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena