Celozrnný koláč s marmeládou

Na pečení koláčů můžete vyzkoušet i celozrnnou a kukuřičnou mouku.


3.37x
60 min

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do husté pěny. Promícháme celozrnnou mouku s kukuřičnou moukou a smícháme ji s práškem do pečiva. Do pěny po částech přidáváme moučkovou směs a olej.

Všechno promíchneme a těsto rovnoměrně nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (o průměru 20, max. 24cm) a povrch uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.

Upečený koláč vyjmeme z "rámu" a necháme vychladnout. Poté ho podélně překrojíme. Spodní díl pokapeme jahodovým likérem a potřeme jahodovou marmeládou.

Při slavnostnějších příležitostech povrch potřeme čokoládovou nebo jahodovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými ořechy.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnný koláč s marmeládou

Zpět na recept