Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

Recept na dva bochníčky zdravého domácího chleba.


3.1191x
60 min

Postup přípravy

Na vál nasypeme mouku, vločky, sodu, sůl a vše smícháme. Uprostřed směsi uděláme důlek a do něj nalijeme podmáslí a přidáme med. Rychle promícháme s ostatními ingrediencemi na válu a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a z každé vytvarujeme bochník chleba. Ve středu každého bochníku nožem uděláme několik mělkých zářezů.

Plech pomoučíme a bochníky na něj přeneseme. Chléb pečeme v troubě předehřáté na 220°C, pečeme asi 60 minut. Během pečení teplotu mírně snížíme.

Hotový chléb je nejlepší ještě teplý.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

Zpět na recept