Celozrnné rohlíky

Tyto rohlíky z domácí pekárny jsou krásně nadýchané a hlavně měkoučké.


4.551x
160 min
7×

Postup přípravy

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice.
Zapneme program těsto.

Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu.

Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova.

Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.
user-icon

autor Boubelinda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné rohlíky

Zpět na recept