Celozrnné rohlíky

Tyto rohlíky z domácí pekárny jsou krásně nadýchané a hlavně měkoučké.


4.551x
160 min
7×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
400 mlvoda
0.3 kostkydroždí
150 ghladká mouka
300 gcelozrnná pšeničná mouka
50 gcelozrnná žitná mouka
50 gžitná chlebová mouka
1 lžičkachlebového koření

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

mák
semínka

Postup přípravy

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program těsto. Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu. Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova. Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.
user-icon

autor Boubelinda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena