Celozrnné bochánky

Vynikající a zdravé zároveň, to je ta nejlepší kombinace.


4.725x
150 min
6×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, špetky soli a kvasnic připravíme kvásek. Kvásek smícháme s moukou, vločkami, olejem, medem, solí a libovolným množstvím semínek a máku. Vypracujeme těsto a necháme hodinu v teple pod utěrkou kynout.

Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme bochánky. Celozrnné bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40 minut pod utěrkou kynout. Na závěr celozrnné bochánky pomašlujeme vejcem a posypeme třeba mákem. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut.

Hotové celozrnné bochánky ihned sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout. Celozrnné bochánky konzumujeme podle chuti.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné bochánky

Zpět na recept