Celozrnné bochánky

Vynikající a zdravé zároveň, to je ta nejlepší kombinace.


4.725x
150 min
6×

Ingredience

1 lžičkasůl
270 mlmléko
0.5 kostkydroždí
1 lžičkamed
mák
1.5 lžíceolivový olej
dýňová semínka
300 gcelozrnná mouka
50 gžitná celozrnná mouka
sezamová semínka
slunečnicová semínka
lněná semínka
150 gjemně mleté ovesné vločky

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Z vlažného mléka, špetky soli a kvasnic připravíme kvásek. Kvásek smícháme s moukou, vločkami, olejem, medem, solí a libovolným množstvím semínek a máku. Vypracujeme těsto a necháme hodinu v teple pod utěrkou kynout.

Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme bochánky. Celozrnné bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40 minut pod utěrkou kynout. Na závěr celozrnné bochánky pomašlujeme vejcem a posypeme třeba mákem. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut.

Hotové celozrnné bochánky ihned sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout. Celozrnné bochánky konzumujeme podle chuti.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.