Celozrnné bagetky s ořechy

Pečivo plné semínek a vlašských ořechů. Recept je trochu náročnější na čas, ale za tu chuť domácího pečiva určitě stojí.


5.03x
75 min

Postup přípravy

Na základ těsta smícháme cukr, droždí a 125 ml vlažné vody. Vše vymícháme ve velké míse, zakryjeme a necháme asi 12 minut stát. Poté vmícháme olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přisypeme obě mouky, opražená dýňová a slunečnicová semínka (1 lžička), opražené ořechy, asi lžičku soli a promícháme vařečkou. Pak těsto hněteme na lehce pomoučněné ploše do hladkého a elastického těsta.

Těsto přendáme do čisté mísy, překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 2 hodiny kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Vykynuté těsto prohněteme, přepůlíme a z každé půlky vyválíme bagetu. Nebo můžeme tvořit více menších bagetek.

Celozrnné bagetky s ořechy přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, po celém povrchu v nich uděláme zářezy, potřeme máslem a posypeme zbylými slunečnicovými semínky.

Celozrnné bagetky s ořechy pečeme asi 40 minut dozlatova a podáváme jako přílohu.

Upečené bagetky s ořechy chutnají skvěle k polévce, ale i jen tak namazané máslem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné bagetky s ořechy

Zpět na recept