Jemný celerový krém

Recept na zdravou krémovou polévku z bulvy celeru a jen pár surovin navíc.


0.00x

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak brambory a cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 


Na másle nejprve osmahneme cibulku, poté přidáme kostky celeru, brambor a dobře orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, česnek a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí cca 15 minut. 


Celý obsah v hrnci rozmixujeme do hladkého krému (bobkový list vyjmeme), zjemníme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem. Je-li potřeba, ještě trochu dosolíme apod. 


Celerový krém podáváme s krutonky nebo jen tak samostatně. 


Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?


Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!


Celer

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný celerový krém

Zpět na recept