Celerový bramborák

Recept na jemný a velice chutný bramborák s celerem.


3.0530x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté z nich vymačkáme vodu. Oloupaný celer také nastrouháme, smícháme s bramborami a sójovou moukou nebo vejcem. Směs na brambory ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Na závěr přidáme mouku, aby nám těsto zhoustlo. Hotové těsto necháme chvíli odstát.

Celerové bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, ihned po vytažení je klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, jsou tak mnohem zdravější.

Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou skvělé ještě teplé, ale dají se jíst i za studena, jen už nejsou tak křupavé.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerový bramborák

Zpět na recept