Celerový bramborák

Recept na jemný a velice chutný bramborák s celerem.


3.0530x
35 min

Ingredience

1 ksvejce
600 gbrambory
300 gceler
100 ghladká mouka

podle chuti

česnek
sůl

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté z nich vymačkáme vodu. Oloupaný celer také nastrouháme, smícháme s bramborami a sójovou moukou nebo vejcem. Směs na brambory ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Na závěr přidáme mouku, aby nám těsto zhoustlo. Hotové těsto necháme chvíli odstát. Celerové bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, ihned po vytažení je klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, jsou tak mnohem zdravější. Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou skvělé ještě teplé, ale dají se jíst i za studena, jen už nejsou tak křupavé. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerový bramborák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena