Celerové řízky s parmazánem

Máte rádi celer? Zkuste si jej připravit jako řízek s chutí parmazánu.


5.010x
35 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksceler
0.5 kscitron
50-80 gparmazán
1 špetkačerstvě mletý barevný pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Větší celer oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm hrubé (ne více). Celer povaříme do poloměkka ve vodě ochucené citronem. Poté slijeme a necháme okapat.

Parmazán najemno nastrouháme a připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka. Ke strouhance přimícháme parmazán.

Vychladlá kolečka celeru osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, vejcích a ochucené strouhance.

Celerové řízky s parmazánem smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerové řízky s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.