Celerové krokety

Zeleninové kroketky z celeru a rýže.


4.84x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 šálekvývar
1 ksvejce
5 dkgmáslo
1 ksceler
20 dkgrýže
1 špetkamletý bílý pepř

na obalení

5 dkgstrouhanka

podle potřeby

10 mlolej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Velkou hlavu celeru oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s čerstvým máslem a šálkem vývaru z masa. Dusíme na mírném ohni 15 minut. Dušený celer smícháme s vařenou rýží, vejcem, špetkou bílého pepře a soli. Z této hmoty tvoříme malé kroketky, které obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova. Kroketky vlažíme čerstvým máslem, které jim dodá příjemnou chuť a vůni. Celerové krokety podáváme s hlávkovým salátem nebo tatarskou omáčkou. Též jako přílohu k pečením.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerové krokety

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena