Celerové krokety

Zeleninové kroketky z celeru a rýže.


4.84x
45 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Velkou hlavu celeru oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s čerstvým máslem a šálkem vývaru z masa. Dusíme na mírném ohni 15 minut.

Dušený celer smícháme s vařenou rýží, vejcem, špetkou bílého pepře a soli. Z této hmoty tvoříme malé kroketky, které obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova.

Kroketky vlažíme čerstvým máslem, které jim dodá příjemnou chuť a vůni. Celerové krokety podáváme s hlávkovým salátem nebo tatarskou omáčkou. Též jako přílohu k pečením.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerové krokety

Zpět na recept