Zeleninu (mrkev, květák, kedlubna, pastinák, celer apod.) důkladně očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji uvaříme doměkka.
Uvařenou zeleninu scedíme a nasekáme na drobné kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši.
Do kaše vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu. Podle chuti můžeme ještě opepřit, nebo přidat trochu chilli vloček.
Ze zeleninové směsi tvarujeme menší šišky, které postupně obalujeme v přichystaném trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Zeleninové krokety smažíme pozvolna v rozpáleném oleji, až jsou dozlatova. Smažené zeleninové krokety podáváme s bramborovou přílohou a nejrůznějšími studenými omáčkami.