Smažené zeleninové krokety

Recept na chutné krokety ze zahradní zeleniny.


2.65x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev, květák, kedlubna, pastinák, celer apod.) důkladně očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Uvařenou zeleninu scedíme a nasekáme na drobné kousky.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Do kaše vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu. Podle chuti můžeme ještě opepřit, nebo přidat trochu chilli vloček.

Ze zeleninové směsi tvarujeme menší šišky, které postupně obalujeme v přichystaném trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.

Zeleninové krokety smažíme pozvolna v rozpáleném oleji, až jsou dozlatova.

Smažené zeleninové krokety podáváme s bramborovou přílohou a nejrůznějšími studenými omáčkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené zeleninové krokety

Zpět na recept