Smažené krokety s treskou

Vyzkoušejte recept na smažené rybí krokety s treskou, které podáváme jako teplou chuťovku s ochucenými dipy a čerstvou zeleninou.


4.113x
60 min

Ingredience

1 ksvejce (L)

směs

1 lžičkaolej
80 gmáslo
500-600 mlmléko
2 ksjarní cibulka
500 grybí filé (treska)
0.5 ksčervená cibule
80 ghladá mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
citronová šťáva
drcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olej na smažení
jemná strouhanka

Postup přípravy

Tresku nakrájíme na kousky, osolíme, zakapeme citronem, ochutíme drceným kmínem a na másle podusíme tak, aby se kousky rozpadaly. Podušenou tresku odložíme stranou a necháme vychladnout. Jarní cibulku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Nejdříve si připravíme hustou bešamelovou směs s treskou, kterou necháme několik hodin ztuhnout a odležet v lednici. V hluboké pánvi rozpálíme olej s máslem a vmícháme obě nakrájené cibule. Cibule necháme zesklovatět a vmícháme hladkou mouku, kterou krátce orestujeme, podlijeme mlékem, osolíme, opepříme a uvaříme hustý bešamel. Doba varu trvá nejméně 15 - 20 minut. Následně vmícháme do bešamelu připravenou tresku, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl a vše spolu asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Směs nalijeme do olejem vytřené nižší obdélníkové mísy a necháme vychladnout a odležet. Ze směsi tvarujeme pomocí dvou polévkových lžic krokety, které smáčíme v rozšlehaném vejcí a obalujeme v jemné strouhance. Krokety usmažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Smažené krokety s treskou podáváme jako teplou chuťovku nebo se šťouchaným bramborem jako hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené krokety s treskou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena