Smažené krokety s treskou

Vyzkoušejte recept na smažené rybí krokety s treskou, které podáváme jako teplou chuťovku s ochucenými dipy a čerstvou zeleninou.


4.113x
60 min

Postup přípravy

Tresku nakrájíme na kousky, osolíme, zakapeme citronem, ochutíme drceným kmínem a na másle podusíme tak, aby se kousky rozpadaly. Podušenou tresku odložíme stranou a necháme vychladnout. Jarní cibulku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.

Nejdříve si připravíme hustou bešamelovou směs s treskou, kterou necháme několik hodin ztuhnout a odležet v lednici. V hluboké pánvi rozpálíme olej s máslem a vmícháme obě nakrájené cibule. Cibule necháme zesklovatět a vmícháme hladkou mouku, kterou krátce orestujeme, podlijeme mlékem, osolíme, opepříme a uvaříme hustý bešamel. Doba varu trvá nejméně 15 - 20 minut. Následně vmícháme do bešamelu připravenou tresku, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl a vše spolu asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Směs nalijeme do olejem vytřené nižší obdélníkové mísy a necháme vychladnout a odležet.

Ze směsi tvarujeme pomocí dvou polévkových lžic krokety, které smáčíme v rozšlehaném vejcí a obalujeme v jemné strouhance. Krokety usmažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova a necháme na ubrousku okapat.

Smažené krokety s treskou podáváme jako teplou chuťovku nebo se šťouchaným bramborem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené krokety s treskou

Zpět na recept