Celerová polévka se smrži

Tato jemná zeleninová polévka je netradiční zpestření vánoční tabule. Rodina bude jistě mile překvapena.


2.9871x
45 min

Postup přípravy

Smrže předem namočíme, bulvu celeru oloupeme a nakrájíme na hranolky. Stejně naložíme s bramborami, ale část hranolků z nich dáme stranou. Připravenou zeleninu orestujeme na tuku. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme jej na proužky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě spolu s odloženými bramborovými hranolky a se smrži. Polévku rozmixujeme a vmícháme do ní většinu šlehačky. Krátce povaříme a nalijeme do talířů. Do každého talíře dáme lžíci bramborových hranolků, trochu řapíkatého celeru a zbytek šlehačky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerová polévka se smrži

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.