Celerová polévka s houbami

Výborná polévka z řapíkatého celeru s bramborem a čerstvými houbami. V receptu nechybí čerstvé bylinky.


4.516x
45 min
2×

Postup přípravy

Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Lístečky tymiánu usekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji zvolna asi 10 minut restujeme nakrájenou cibuli, celer a tymián. Pak vše podlijeme bílým vínem a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina téměř neodpaří. Nyní přilijeme vývar, vložíme brambory, osolíme, opepříme a zvolna vše uvaříme doměkka.

Mezitím v jiném kastrůlku na oleji orestujeme houby, osolíme je a opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka.

Celerovou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme podušené houby a podle potřeby naředíme vývarem. Vše ještě krátce povaříme, zjemníme smetanou a podáváme.

Celerovou polévku s houbami a chutí tymiánu servírujeme v miskách a podáváme s toasty nebo čerstvým pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerová polévka s houbami

Zpět na recept