Carolina pasta

Výborná omáčka na těstoviny, při jejíž přípravě využijeme zbytků pečeného či vařeného masa. Nelekejte se množství surovin, klidně můžete něco vynechat! Recept mám od kamarádky z USA.


4.312x
30 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 dlmléko
1 kscibule
2 dlsmetana
1 konzervasterilované žampiony
1 konzervarajský protlak
250 gvařené či pečené kuřecí maso

podle chuti

cukr
sůl
tymián
vegeta
chilli
oregáno

podle potřeby

instatní světlá jíška

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, žampióny a maso pokrájíme na menší kousky.

Rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a česnek, přidáme kousky masa a orestujeme. Pak vmícháme rajský protlak, žampióny a okořeníme oregánem, špetkou chilli, tymiánem a vegetou. Naředíme mlékem a smetanou, podlijeme vodou a dusíme. Ke konci můžeme zahustit instatní jíškou.

Mezitím si uvaříme těstoviny, scedíme a rozdělíme na talíře. Hotovou omáčku podle chuti osolíme či přisladíme, nalijeme na uvařené těstoviny.

Carolina pasta s těstovinami nakonec posypeme sýrem.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Carolina pasta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.